L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial aporta gran part dels recursos del projecte que serà complementat amb al voltant de 60.000 euros per l'ajuntament de la capital de la Plana Baixa


Burriana.- (17-09-24). L'Ajuntament de Burriana ha aconseguit una subvenció de 140.000 euros de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a la II fase de millora i modernització de l'àrea industrial Carabona. Així, l'IVACE aportarà gran part dels recursos del projecte que serà complementat amb al voltant de 60.000 euros de recursos propis de l'ajuntament de la capital de la Plana Baixa.

 

Projecte

 

L'objectiu del projecte és millorar, modernitzar i dotar a l'àrea industrial d'infraestructures i servicis que requerix per a potenciar i afavorir que florisquen noves indústries que reactiven l'activitat econòmica, així com millorar la productivitat de les existents en esta zona. Per a això, s'adequarà la mobilitat entre els diferents tipus de vehicles per a garantir la seguretat creant recorreguts per a ciclistes per l'interior de l'àrea industrial.

 

Així mateix, es continuarà millorant l'eficiència energètica i enllumenat de les zones verdes, restaurant tot l'enllumenat que este defectuós i aquells que encara són de vapor de sodi se substituiran per lluminàries LED.

 

A més, es milloraran els serveis urbans, ja que actualment el servei de reciclatge està en una situació precària, per la qual cosa s'instal·laran nous contenidors per a la correcta recollida de residus.

 

D'altra banda, estan previstes actuacions dirigides a millorar la imatge del polígon mitjançant l'adequació i condicionament de les zones verdes existents.

 

Entre els treballs del projecte, està inclòs solucionar les mancances en la xarxa viària, per la qual cosa es procedirà a un nou disseny de les illetes per a permetre i facilitar el gir de camins sense afectar l'interior de les rotondes. En este sentit, també es repararan les voreres deteriorades per l'accés de vehicles així com la pavimentació.

 

D'altra banda, està previst un ambiciós pla de senyalització per a garantir la seguretat en la circulació de tota mena de vehicles. Estos treballs aniran des de la creació i adequació dels carrils bici existents fins a la reparació i creació de noves marquesines per a les parades de l'autobús. Així, es crearan zones d'aparcament per a bicicletes i patinets, juntament amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, apostant per una àrea industrial més sostenible.

 

El regidor d'Urbanisme, Juan Canós, ha destacat “la important inversió que s'està realitzant en la zona industrial Carabona durant esta legislatura, que està permetent modernitzar-la en tots els sentits”. Per la seua part, l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer, ha detallat que “per a atraure noves empreses a Burriana hem d'oferir-los les millors condicions possibles per a desenrotllar la seua activitat en el nostre municipi”.