• La tradicional celebració, declarada Festa d'Interés Turístic Provincial, tindrà lloc fora de la setmana de festes en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia.


Burriana.- (24-07-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Festes, ha anunciat que la Batalla de Flors es traslladarà al dia 14 de setembre, el cap de setmana posterior a la setmana de celebració de les Festes de la Misericòrdia 2024.

 

D'esta manera, la tradicional celebració posarà, juntament amb el castell de focs artificials, el tancament definitiu als festejos de la capital de la Plana Baixa. Després d'això, hi haurà sopar de paiporta a les 22.00 hores, seguida d'una orquestra musical.

 

Una decisió consensuada entre tots els actors implicats, consistori i agrupacions falleres, per a evitar que les celebracions se solapen amb l'inici del curs escolar i garantir que tota la població puga gaudir de tots i cadascun dels actes programats en estes dates tan assenyalades.

 

La Batalla de Flors de Burriana és una celebració amb moltes singularitats, i encara que la part més coneguda siguen els milers de quilos de confeti que inunden per complet de color la ciutat, la vertadera distinció resideix en les seues carrosses, moltes d'elles, elaborades amb la tècnica del “paperet”. Una laboriosa tradició que consisteix a donar forma a cada “paperet” de seda de colors, pegant-ho un a un acuradament en l'estructura de les carrosses, amb les mans com a úniques eines.

 

A més, cal recordar que la tradicional celebració ha sigut declarada Festa d'Interés Turístic Provincial recentment per la Direcció General de Turisme de la Generalitat Valenciana i serà la primera edició que compte amb este reconeixement a la seua antiguitat, originalitat, tradició popular, interés i capacitat per a atraure visitants, tal com estableix el Decret 119/2006, del Consell regulador de les declaracions de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d'interés turístic de la Comunitat Valenciana.

 

La regidora de Festes, Paloma Boix, ha assenyalat que este canvi de data “respon a la voluntat de l'Ajuntament de Burriana de facilitar que cap persona es quede sense participar en tots els actes en homenatge a la Mare de Déu de la Misericòrdia”. Afig, a més que “és una gran oportunitat perquè gent d'altres municipis puga vindre i gaudir de la Batalla de Flors, una Festa reconeguda d'Interés Turístic Provincial”.