• La campanya de prevenció i vigilància de la seguretat viària en la capital de la Plana Baixa durarà del 28 octubre al 4 de novembre


Burriana.- (28-10-2024). La Policia Local de Burriana realitzarà controls de velocitat en les vies urbanes, principalment en les grans avingudes de la ciutat, en una campanya de prevenció i vigilància de la seguretat viària en la capital de la Plana Baixa que durarà del 28 d'Octubre al 4 de novembre.

 

El principal objectiu per a realitzar estos controls a la ciutat és conscienciar als conductors de vehicles, perquè respecten les normes de circulació i aconseguir un ús més segur de les vies públiques per part de tots ciutadans ja que l'excés de velocitat és causa directa en la producció de molts accidents de circulació.

 

El compliment de les normes de trànsit és imprescindible per a evitar molts dels accidents de circulació així com per a evitar possibles sancions. Per això, cal recordar que circulant a velocitats superiors a les establides, es pot cometre una infracció administrativa a la normativa de trànsit on depenent de l'excés de velocitat les sancions a imposar van dels 100 als 600 euros amb retirada de punts del permís de conducció, o també depenent d'eixe excés de velocitat, es pot cometre un delicte contra la seguretat viària tipificat i penat en el Codi Penal amb pena de presó de 3 a 6 mesos o multa de 6 a 12 mesos o treballs en benefici de la comunitat d'entre 31 i 90 dies, i sempre es retirarà el permís de conducció d'1 a 4 anys.


El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz, ha valorat que
“el respecte a les normes de trànsit garantix la seguretat viària i és una responsabilitat que salva vides”, qui ha recomanat que “tots hem de fer un ús responsable de les vies públiques ja que inequívocament redundarà en una millor i major seguretat per a tots els usuaris”.