Per a avançar en la cohesió i la inclusió social de la totalitat de la ciutadania borrianenca han d'atendre's preferentment les àrees municipals més vulnerables i necessitades d'intervenció a diferents nivells i per diverses circumstàncies. Així l'Ajuntament de Borriana, en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible de Borriana (EDUSI), cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, entén indispensable portar avant una regeneració física, econòmica i social del Barri La Bosca. És per això que es va dur a terme un diagnòstic participatiu del barri que va comptar amb la veu de diferents agents que allí intervenen així com diferents persones del veïnat que voluntàriament van voler aportar la seua visió. D'aquest diagnòstic i procés participatiu es desprén un Pla d'Acció a executar sota el paraigua del Pla d'Inclusió Municipal. 

Si vols consultar el document complet, només has de punxar en el següent enllaç.

Vols participar en el concurs de vídeos? Inscriu-te ací!

 

Bases 

Fitxa d'inscripció

Amb la finalitat de donar compliment a la mesura 18 del Pla d'Igualtat Municipal, des de la Unitat d'Igualtat llancem la campanya contra els abusos i les agressions sexistes i homòfobes en festes de la Misericòrdia 2022. En aquesta ocasió, i a proposta del Consell Local de la Joventut, llancem la campanya sota el lema #FestesResponsables, #Festeslliuresdeviolència.

La campanya contempla un seguit d'accions entre les que es poden incloure les següents: 

 1. Realització de diversos punts violeta els següents dies, als llocs i horaris indicats:
  • dissabte 3 setembre, a la vorera del Mercat Municipal de 20-22h i 23-01h
  • diumenge 4 setembre, a la vorera del Mercat Municipal de20-22h i a la Plaça la Fira 23-01h
  • dimecres 7 setembre, a la Plaça la Fira 22:30-02:30h
  • divendres 9 setembre, a la vorera del Mercat Municipal de 20-22h i 23-01h
  • dissabte 10 setembre, a la vorera del Mercat Municipal de 20-22h i 23-01h
 2. Invitació a les penyes i/o grups d'amistats a sumar-se a la campanya nomenant una persona com a interlocutora, fent difusió de la imatge gràfica i participant d'un taller formatiu
 3. Requisit de sumar-se a la campanya a orquestres i barres contractades per a Festes que implica difusió de la imatge gràfica i informar el personal que tenen a càrrec de l'existència del punt violeta i la campanya
 4. Gravació d'un àudio promocional de la campanya per a la seua difusió al fil musical del recinte taurí i altres punts de trobada. També es pot descarregar ací: àudio campanya
 5. Coordinar el Punt Violeta amb la Policia Local, Guàrdia Civil i Departament de Salut així com amb les persones designades per les penyes o grups d'amistat
 6. Elaboració de suport gràfic mitjançant cartelleria i objectes promocionals que podran recollir-se al punt violeta o la Unitat d'Igualtat. La imatge gràfica ha estat cedida a l’Ajuntament per part de la jove borrianenca Lucia González i es pot descarregar ací: 

 

 

 

 

 

Esperem que amb aquestes accions aconseguim que els espais d'oci i temps lliure que tenen lloc a les nostres festes majors siguen confortables i saludables per a tot el veïnat i estiguen lliures d'agressions. 

Si tens qualsevol dubte o proposta en aquest sentit, no dubtes a posar-te en contacte amb igualtat@burriana.es. Estarem encantades d'escoltar-te. 

Quieres participar en el concurso de vídeos? Inscríbete aquí!

 

Bases 

Hoja de inscripción

Borriana és una ciutat diversa i volem que totes les formes de ser i estimar tinguen cabuda. És per això que des de l’any 2016 celebrem a Borriana les jornades “Celebrant la Diversitat”, organitzades entre els departaments d’Igualtat i Cultura. A més a més, dins del Pla d’Igualtat Municipal 2021-2025 que es va aprovar al plenari municipal en juliol de 2021 hi ha una mesura específica pel que fa als drets de les persones LGTBIQ+:

              M.23. Realitzar accions per a donar visibilitat i reivindicar els drets de les persones LGTBI+, així com la lectura anual d'un manifest consensuat.

A nivell autonòmic existeix un mandat legal d’actuar en la defensa de la igualtat en la diversitat i Borriana per suposat no va a quedar-se enrere. Tenim la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere (llei 8/2017) així com la Llei d'igualtat de les persones LGTBIQ+ (llei 23/2018, de 29 de novembre). A més a més, amb la recent aprovació de la Llei Valenciana de Serveis Socials Inclusius i la signatura per part del nostre Ajuntament del Contracte Programa amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, tenim una línia específica de finançament per tal de portar endavant accions en aquesta línia.

Si vols col·laborar amb nosaltres per tal de fer efectius els drets de les persones LGTBIQ+ al nostre municipi, no dubtes a posar-te en contacte amb nosaltres!

              

 

OFICINA ORIENTA de la GVA (pública i gratuita)

Oficina Orienta és un servei d'assessorament i suport a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI, així com a les seues famílies i persones interessades, que requerisquen una atenció específica adequada a les seues necessitats. Les oficines, que compten amb professionals multidisciplinaris amb experiència en la realitat LGTBI, també ofereixen informació i assessorament a professionals i administracions públiques que ho requerisquen.
Des de l’Ajuntament de Borriana col·laborem activament en la difusió del servei i ens coordinem per tal de portar endavant les accions municipals.

+Info

Fulletí informatiu