• El canvi d'adreça de diversos carrers i avingudes en la zona del litoral possibilita descongestionar la zona de cara a la temporada estival



Burriana.- (08-05-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Via Pública, Urbanisme i en coordinació amb Seguretat Ciutadana, liderades pels regidors Mario Trullen, Juan Canós i Antonio Ferrándiz respectivament, continuen amb el Pla d'ampliació d'espais per a estacionament a la ciutat.. Un pla que té com a objectiu augmentar substancialment els espais reservats per a estacionar vehicles en la via pública, tant a la ciutat com en la seua zona marítima, i que després de la modificació de circulació de diversos carrers i avingudes ha creat al voltant de 70 noves places d'aparcament en la zona del Grau.

 

Cal recordar que l'equip de Govern està mantenint reunions amb els propietaris de solars en desús per a posar-los a la disposició de la ciutadania, i donar resposta a l'alta densitat de vehicles que patix Burriana en episodis puntuals i zones específiques de la localitat. Concretament, ja s'està actuant, o s'actuarà, en els pròxims mesos sobre diversos solars urbans per a condicionar-los com a aparcaments on s'ha aconseguit arribar a acords en benefici de l'interés general amb els propietaris. Després de les primeres places creades en la zona marítima de Burriana; entre l'Avinguda Mediterrania, carrer Oliveres i Escollera de Poniente, amb motiu de l'augment de l'afluència els dies de Setmana Santa, ara també s'han ampliat en la zona del Grau, abans de que comence la temporada estival.

 

La zona del Grau de Burriana és una àrea especialment complicada durant el període estival, ja que augmenta considerablement la seua població per l'arribada de visitants i residents. Els veïns de la zona han expressat de manera constant la seua dificultat per a estacionar els vehicles, uns problemes que podrien agreujar-se encara més, amb la posada en marxa del futur projecte constructiu per a l'estabilització de l'entorn de la desembocadura del riu Anna, que pretén el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. El futur projecte té prevista l'eliminació de zones d'aparcament en primera línia de platja i la d'un sentit de circulació en la carretera del Grau, raons per les quals el govern municipal va presentar al·legacions amb l'objectiu d'evitar complicacions en el trànsit i estacionament en una zona d'alta densitat durant els mesos d'estiu.

 

La zona del Grau de Burriana és deficitària en places d'aparcament i després de les moltes reivindicacions i peticions rebudes per part dels veïns s'està prioritzant la creació de nous espais d'estacionament abans que comence la temporada alta i per tant l'augment de visitants i residents en el litoral de la ciutat”, ha detallat el regidor d'Urbanisme, Juan Canós.