- El musical Tadeo Jones, el Festival Dansa O, la Fira del Llibre, les Jornades Literàries o el Rèquiem de Brahms seran els plats forts de la programació


El regidor de Cultura, Vicent Granel, juntament amb el tècnic municipal de Cultura, Rafael Marañón, han presentat aquest matí la programació cultural per als mesos de març, abril i maig entre la qual destaca el musical Tadeo Jones, el festival Dansa O, la Fira del Llibre, el Memorial Democràtic, les Jornades Literàries, El Cuc, Raül Traver o el concert del Rèquiem de Brahms a càrrec de l'Orfeó Universitari de València. Teatre, musicals, dansa, exposicions, llibres i molt més.

Vicent Granel ha explicat que després de la participació assolida els primers mesos de l'any amb la programació cultural, que ha arribat a 25.000 persones, “tornem a apostar per activitats que facen participar la gent, aquesta vegada al carrer, ja que arriba el bon temps”, i amb sorpreses com “l'arribada de musicals des de la Gran Via o l'estrena de les primeres Jornades Literàries”.

Una de les novetats serà la Fira del Llibre que enguany torna a celebrar-se a la primavera, com era habitual en els anys anteriors a la pandèmia. Tindrà lloc del 3 al 6 de maig pels voltants del CMC la Mercè i comptarà amb les tradicionals casetes de les llibreries, presentacions de llibres, activitats lúdiques. A més, com a acte inaugural de la Fira del Llibre, el dia 3 de maig a les 19h se celebrarà la presentació del llibre Història de Borriana en Còmic, vol 2, a càrrec de Pedro Cifuentes i Vicent Xavier Perarnau.

Així mateix, els dies 21, 22 i 23 d'abril se celebraran les Jornades Literàries amb col·loquis, xarrades, activitats participatives i presentacions de llibres, amb l'objectiu de reflexionar sobre la cultura a la ciutat. Al llarg del trimestre continuarà el Festival de Teatre Infantil El Cuc, que continuarà oferint les funcions per a tota la família al CMC la Mercè fins al 28 d'abril.

Dos festivals de dansa complementen l'oferta d'activitats al carrer. D'una banda, el Dansa O, festival de dansa contemporània que se celebrarà el 12 i 13 de maig pels carrers de Borriana. D'una altra, Borriana en Dansa, el Festival de Balls Tradicionals que organitza el Grup de Danses Tradicionals l'Arenilla de Borriana i que tindrà lloc el dissabte 6 de maig pels voltants del CMC la Mercè.

També està previst el Memorial Democràtic d'enguany amb diverses activitats que tindran lloc al CMC la Mercè. El dimecres 29 de març, la conferència "Les dones de Borriana" a càrrec de Lourdes Burdeus Díaz-Tendero. El divendres 31 de març, a les 19h, visita guiada a l'exposició “Convent, escola, presó” amb l'autor, Elías Taño. A les 19.30h, la inauguració de l'exposició "l'Art com a Denúncia", formada per obres de la col·lecció privada d'Aureli Doménech.

Altres exposicions que es podran vore al CMC la Mercè són “Joves promeses, joves problemes", d'Aroa Ruiz i José Montero, amb fotografies sobre problemàtiques juvenils, que s'inaugurarà el dimarts 11 d'abril en les 19.30 h, amb la col·laboració del Consell Local de la Joventut. I també “Botanica amoris", una exposició fotogràfica de Pablo San Juan que s'inaugurarà el dijous 11 de maig en les 19h.

 

Teatre

Més teatre, tant familiar com per al públic adult, és l'oferta al Teatre Payà. El musical Tadeo Jones, la Tabla Esmeralda és un espectacle per al públic infantil, que arriba avalat pel seu èxit als teatres de la Gran Via madrilenya i es podrà vore el diumenge 2 d'abril a les 18h. A més, es podrà gaudir de El Musical dels 80 i 90 de la Companyia On Beat, per a retrobar-se amb la música d'aquells anys, amb un entretingut argument en clau de comèdia. Es representarà el divendres 31 de març a les 22.30h.

Igualment, a l'abril arriba el musical Hairspray a càrrec del grup de teatre de l'IES Llombai. Mentre que el divendres 28 d'abril a les 20h es representarà Liquidació d'Existències, del Grup Valcar, guanyadora del XVIII Biennal de Teatre ONCE. I el dissabte 20 de maig a les 18 h, El cianur... sol o amb llet?, una comèdia que representarà el grup de teatre Solera 10 a benefici d'Amor en Acció.

 

Música clàssica

La música clàssica tindrà un gran protagonisme en la cartellera cultural d'aquesta primavera. Raül Traver, destacat clarinetista burrianense amb gran projecció internacional, actuarà al Teatre Payà amb el grup de solistes del Teatre Real de Madrid: Madrid Soloists Ensemble. Serà el diumenge 14 de maig a les 19h. El Dijous Sant, 6 d'abril, a les 20h l'Orfeó Universitari de València, la formació coral universitària més antiga d'Espanya, arribarà al Teatre Payà amb el Rèquiem de Brahms.

A més, els concerts de Scirocco Ensemble, Camí cap al modernisme francès, previst per al dissabte 29 d'abril a les 19h al Teatre Payà i el Concert dels Socis de l’Agrupació Filharmònica Borrianenca el diumenge 21 de maig a les 19h, i dos concerts corals, el Concert de Primavera de la Coral Borrianenca el dissabte 22 d'abril a les 19h en el CMC la Mercè i la Trobada Coral de Primavera organitzada pel Cor Carnevale, el diumenge 30 d'abril a les 19h al Teatre Payà.

Un projecte que també vorà la llum aquesta temporada és el llibre Orígens del grafiti a Castelló, dels autors MC Alberto i Sergio Esteve, la presentació tindrà lloc el dissabte 20 de maig a les 19h a l'auditori Juan Varea.

Finalment, hi haurà un espai per al flamenc, un gènere musical que a Borriana té molts seguidors. Aquesta vegada, l'Associació Cultural Juan Varea ens oferirà una "Jornada Homenatge a Juan Varea". Serà el dissabte 1 d'abril a la Llar fallera.

Aquesta programació es pot consultar en els punts d'informació que hi ha instal·lats en diferents zones de la ciutat i en la web <entradesborriana.com> en què, a més, es poden adquirir les entrades per als espectacles que així ho requereixen.

La informació complementària s'anirà publicant en les xarxes socials i en el grup de difusió de les activitats culturals. Les persones que vulguen estar al dia de tota la programació, poden rebre la informació pel grup de difusió de Whatssapp enviant el nom i cognoms al telèfon 691 67 40 83.