L'exposició està disponible a la sala d'exposicions del CMC La Mercé , des d'aquest divendres 1 de setembre fins a l'1 d'Octubre.

Burriana (01.09.23).- L'Ajuntament de Burriana ha inaugurat l'exposició “Antologia” del pintor burrianenc Luis Mora. L'exposició s'ha iniciat aquest divendres 1 de setembre i estarà a la disposició dels visitants a la sala d'exposicions del CMC La Mercé fins al pròxim 1 d'octubre. Una iniciativa programada dins de les festes patronals de la Misericòrdia i desenvolupada per la Regidoria de Cultura.

Luis Mora, autor de l'exposició “Antologia” resideix a Burriana des de l'any 1985 i formant part de l'àmplia comunitat artística del municipi. Fill de l'escultor valencià, Luis Mora Cirujeda va donar els seus primers passos en dibuix i pintura juntament amb el seu pare. El seu estil pren influències dels artistes Salvador Tuset, que va ser alumne de Sorolla, i de Vicente Beltrán. Una vegada establit a Burriana, Luis Mora rep classes de pintura durant un període de 5 anys per part de Vicente Traver Calzada, per a més tard passar a ser alumne de Tomás Sendra en l'Acadèmia d'Art del Centre d'Estudis Rafel Martí de Viciana.

La seua obra es desenvolupa sobre el seu entorn més pròxim, paisatges urbans i també naturals de Borriana i València pels quals ell es mou, cavallet en mà, per a plasmar-los del natural emulant als mestres del segle XIX. A més, també apareix en la seua obra el seu entorn familiar, les seues amistats, els seus referents i alguns dels seus familiars, destacant la seua sèrie d'autoretrats.

Luis Mora, reconeix la seua predilecció per Sorolla i Pinazo, però també per Ribera i Juan de Juanes. La seua visió de l'art és molt pròxima al postimpressionisme, sentint especial predilecció per Cézanne, i a l'expressionisme, apreciant-se clarament aquestes influències en gran part de les seues obres. De cadascun recull una referència per a la seua obra i crea el seu propi estil en el qual la utilització del color té un aspecte dominant. Quant a la seua tècnica, destaca el domini de les ceres per les quals mostra especial predilecció, sent pràcticament realitzada tota la seua obra amb aquesta tècnica, tenint en el cartó el seu principal suport i podent-se veure mescles de colors, difuminats o aportacions matèriques sorgides del treball en aquesta pràctica i de la seua àmplia experiència.

La mostra “Antologia” que estarà disponible a la sala d'exposicions del CMC La Mercé fins al pròxim 1 d'octubre, és una una gran recopilació de la seua obra retratística i un xicotet homenatge a l'obra de Joaquín Sorolla, artista de referència de Mora. En les obres exposades, Luis Mora aconsegueix aglutinar temes tan diferents com el pas del temps, les relacions personals i l'aprenentatge de la pintura. El pintor mostra, alhora, les seues obres primigènies combinades amb els seus últims treballs, demostrant un compromís vital de la seua vida amb l'art, així com el d'una manera de relacionar-se amb els altres a través de la creació.

“Les arts plàstiques recuperen el protagonisme a la Sala d'Exposicions del Centre Municipal de Cultura i Burriana té el privilegi de comptar amb artistes que mereixen reconeixement per la qualitat de les seues obres. L'exposició de l'artista Luis Mora, amb un estil pictòric pròxim al postmodernisme i a l'expressionisme posa en marxa una iniciativa que donarà més protagonisme als artistes locals”, ha afegit el regidor de Cultura, Jesús Albiol.