La regidoria de Cultura ha donat a conéixer en els punts d'informació instal·lats a diferents enclavaments de la ciutat, la programació preparada per als mesos de setembre, octubre, novembre i desembre. En ella destaca un ampli ventall d'activitats entre els quals destaca per la qualitat i varietat la programació musical i la de dansa. 

Segons el regidor de Cultura, Jesús Albiol,“treballem per a fer del nostre Municipi un referent cultural de qualitat, que destaque la identitat pròpia de Burriana. Com a novetats aquest 2023, el 9 d'octubre l'Himne Regional de la Comunitat Valenciana serà cantat en l'acte institucional que tindrà lloc a les 12h enfront de l'Ajuntament de Burriana, i el 12 d'octubre, Festa Nacional d'Espanya, s'hissarà la bandera d'Espanya i sonarà l'Himne Nacional en l'acte institucional que se celebrarà a les 18.30, també enfront de l'Ajuntament de Burriana 

Quan la programació musical, destaca el Festival de flamenc que enguany ha estat realitzat íntegrament per l'Associació Juan Varea i la regidoria de cultura i que serà dut a terme durant la segona setmana d'octubre. El dimecres 11 d'octubre, a les 20h, en el Teatre Payà, serà la presentació Festival amb l'actuació de Grup de Danses tradicionals l’Arenilla i l'Associació Juan Varea. L'endemà, el dia 12 d'octubre, a les 19h en el Racó de l'Abadia, tindrà lloc un concert amb cantaors i guitarristes de l'Associació Juan Varea. El divendres, dia 13 d'octubre, a les 20h, en la Parròquia de les Dominiques s'oferirà un concert amb cantaors i guitarrista de l'Associació Juan Varea que finalitzarà amb una ofrena de flors a l'estàtua del mestre. I l'últim dia, el dissabte 14 d'octubre, a les 11 h, en el Mercat Municipal, classe de sevillanes a càrrec de Luisa Piquer i a les 12 h festa flamenca a càrrec de Patxi Ojana. Els actes finalitzaran en el Teatre Payá a les 20h amb l'actuació de Duquende.

Un nou any comptarem amb el Cicle Llum Burriana: sèrie de concerts a la llum dels ciris i interpretats per músics en viu en els llocs emblemàtics de Borriana. Concerts en els quals la llum i el patrimoni s'uneixen per a oferir una experiència extraordinària. Es realitzaran 6 sessions de candeligth en el refugi de la Guerra Civil i una altra sessió més en el Racó de l’Abadia entre els mesos d'octubre i novembre.

D'altra banda, els concerts tradicionals amb els quals comptem per a aquesta temporada s'iniciaran el dissabte, dia 23 de setembre, a les 22h, en la Plaça de la Mercè tindrà lloc la tradicional vigília a la Verge de la Mercè amb el Cor Carnevale, que enguany comptarà, a més, amb el Grup de Danses l’Arenilla de Burriana. També ens oferirà el seu habitual concert el Centre Aragonés amb motiu de la celebració del Pilar el diumenge dia 22 d'octubre, a las19 h en el Teatre Payá. I per a acabar, una estrena absoluta, el de l'execució de l'obra “Burriana” del músic alemany Hermann Krome (1888-1955) organitzat pel Cercle Fruiter Burrianense i l'Orquestra Jove de l'Agrupació Filharmònica, que tindrà lloc el dissabte dia 28 d'octubre, a les 19 h, en el Teatre Payá.

La dansa és una altra part important de la programació i a la qual s'ha atés especialment. Amb motiu de la inclusió de Burriana en el programa de “Impuls a la Dansa” de Dansa València i amb la participació activa del Centre Municipal de les Arts Rafael Martí de Viciana, es realitzarà el divendres 20 d'octubre, a les 18.30 h en el Quiosc Camí d’Onda una acció guiada i lúdica de dansa participativa titulada “M'agrada ballar però se'm dona fatal”, pel Col·lectiu Dansa't després de la qual s'oferirà en el teatre municipal a les 20 h l'espectacle “Navegar la Dansa” per Elvira Madrigal i Juan Gabriel Di Lucia

El divendres,1 de desembre, a les 20 h, en el Teatre Payá, tindrem la magnífica ocasió de veure a la companyia València Dancing Forward en el seu nou espectacle per a 2023. En el projecte els millors ballarins de les escoles europees més importants treballen, durant quatre mesos, peces de coreògrafs de reconegut prestigi internacional i de joves promeses.

I ja en època nadalenca la International Ballet Company representarà “El trencanous” de Tchaikovski en el Teatre Payá el día16 de desembre a les 20h. La companyia internacional de canviat de nom prestigi està formada per solistes de Moldàvia, Ucraïna i Itàlia.

Quant a les exposicions en el CMC La Mercè, el divendres 1 de setembre, a les 20 h, el pintorburrianense Luis Mora, presentarà la mostra “Antologia”, una retrospectiva sobre els temes habituals en el seu treball.

El divendres 6 d'octubre, 19 h tindrà lloc la inauguració-conferencia de “Per art de Mànega” un treball expressament comissariat per al CMC La Mercè per Juli Cèsar Abad Vidal sobre la influència del manga en l'art occidental contemporani.

I acabarem la temporada amb el mercat ambulant i l'exposició Univers Playmobil que des del 7 de desembre romandrà oberta durant tot el nadal fins a la festa de Reis.