• L'activitat organitzada pel Museu Arqueològic de Burriana ofereix l'oportunitat de conéixer el patrimoni arqueològic de la ciutat d'una forma activa i participativa

 

19-08-24 (Burriana). La regidoria de Cultura, liderada per Jesús Albiol, ha presentat la 18ª edició de la Volta Ciclo-Cultural, una tradició que va començar en 2004 i que enguany se celebrarà el dissabte 31 d'agost. Organitzada pel Museu Arqueològic Municipal de Burriana i la regidoria de Cultura, amb la col·laboració de Turisme, esta iniciativa ofereix a les persones participants l'oportunitat de conéixer el patrimoni cultural de la ciutat d'una manera activa i participativa.

 

Cada any, la Volta Ciclo-Cultural se centra en una temàtica diferent. En esta edició se centrarà en descobrir la rica història i el patrimoni cultural de la ciutat a través dels seus jaciments arqueològics més destacats. Esta edició especial oferirà als participants una oportunitat única per a explorar els vestigis d'antigues civilitzacions que van habitar la zona, promovent el coneixement i l'apreciació del nostre llegat cultural.

 

La Volta Ciclo-Cultural 2024 arrancarà des de la Plaça Major a les 9:30h, amb un itinerari que recorrerà alguns dels llocs més emblemàtics de Burriana. El recorregut passarà per la Torre de la Mar i la Vila Romana de Sant Gregori, culminant en el recentment reinaugurat Museu Arqueològic de Burriana. La inscripció, que és gratuïta, estarà oberta fins al 29 d'agost i es podrà realitzar tant telemàticament com presencialment a la Casa de Cultura i l'Oficina de Turisme.

 

Es recorda a les persones participants que han de portar les seues bicicletes en bon estat. A més, per a menors és obligatori l'ús del casc i estar acompanyats d'una persona adulta si tenen menys de 14 anys. També es recomana portar aigua, esmorzar, roba esportiva i protecció solar.

 

El regidor de Cultura de Burriana, Jesús Albiol, ha indicat que esta activitat "és una magnífica oportunitat per a conéixer la història i el patrimoni cultural de Burriana a través dels nostres jaciments arqueològics i disfrutar del reinaugurat Museu Arqueològic Municipal.”