• Estes dos disciplines se sumen a les noves activitats d'Iniciació a la Música, Flamenc sènior, Balls Tradicionals infantil i Funky infantil

 

11.09.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana amplia la seua oferta formativa amb classes grupals de Batucada i Calaix flamenc, amb l'objectiu de continuar fomentant les agrupacions musicals i el treball en equip. Així doncs, estes dos noves activitats se sumen a la llista de novetats anunciades el mes de juny passat: Iniciació a la Música, Flamenc sènior, Balls Tradicionals infantil i Funky infantil.

 

Així doncs, les classes de Batucada seran els dilluns de 19.30 a 20.30 hores i el preu anual és 80€ (8,88€/mes). D'altra banda, les classes de Calaix flamenc seran els divendres de 17.30-18.30 hores i la quota anual és 80€ (8,88€/mes). Totes dues activitats estan pensades per a alumnat a partir de 12 anys, incloent així les franges de juvenil, adult i sènior. No obstant això, l'alumnat que ja cursa estudis de Percussió en el Conservatori Elemental de Música Pasqual Rubert i que és menor de 12 anys, també pot participar en l'activitat.

 

Cal recordar que la matrícula en el centre són 23€ que es paguen una única vegada en el curs. Les persones interessades poden inscriure's a través del formulari d'inscripció de la pàgina web www.cmeviciana.es o en la Secretaria del Centre Municipal de les Arts (09-30-13.30 h). En les xarxes socials del centre (Facebook i Instagram) també està el formulari d'inscripció.

 

Classes obertes per a provar l'activitat

 

Les classes començaran a l'octubre i perquè les persones interessades puguen provar l'activitat, el centre realitzarà classes obertes gratuïtes. Les dates de classes obertes per a Batucada seran el 16 i el 23 de setembre (19.30-20.30 hores), mentres que per a Calaix flamenc seran el 20 i el 27 de setembre (17.30-18.30 hores).

 

D'una banda, en les classes de Batucada, l'alumnat aprendrà els ritmes brasilers més representatius d'esta mena d'agrupació musical, així com farà un treball tècnic de l'instrument. També s'oferiran ferramentes escèniques i es farà un treball en grup a peu de carrer per a participar en futures desfilades i actuacions. D'altra banda, les classes de Calaix serviran per a aprendre el toc d'este instrument sobre la base dels diferents pals del Flamenc. Esta activitat serà eminentment pràctica i estarà lligada directament amb les classes de Dansa Espanyola i Flamenc que s'impartixen en el centre, ja que les dos especialitats compartiran sessions perquè l'alumnat pose en pràctica tot l'aprés. Les activitats seran impartides pel professor especialista en Percussió Raúl Doménech.

 

 

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, mostra la seua satisfacció per poder continuar oferint noves activitats: “Estem segurs que les classes de Batucada i Calaix flamenc seran tot un èxit, no sols per la demanda existent entre l'alumnat, sinó també per la bona faena realitzada per l'equip docent del Centre Municipal de les Arts”. Per la seua part, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis, destaca la importància de continuar ampliant i millorant l'oferta formativa: “Vivim en una societat molt canviant i, per tant, hem de ser molt exigents amb el nostre treball i estar sempre en constant renovació si volem continuar sent un centre de referència”. A més, des del centre aposten per esta mena d'activitats grupals que fomenten el treball col·lectiu.