• El regidor de Cultura, Jesús Albiol, exposa la variada agenda cultural per al final d'any, amb teatre, música, exposicions i festivals per a tots els públics.

14-08-24 (Burriana). La regidoria de Cultura, liderada per Jesús Albiol, ha donat a conéixer la variada programació cultural que es desenvoluparà en la localitat durant els pròxims mesos. Des de concerts i sarsueles fins a teatre i dansa, l'oferta cultural de la capital de la Plana Baixa promet satisfer a tots els públics, mantenint visca la tradició i la creativitat a la ciutat.

La programació començarà el divendres 30 d'agost en el CMC La Mercé, amb l'exposició concurs de Minifalles a les 18.15h, seguida de la inauguració de l'exposició de l'artista burrianenc, Juan Poré, “Evolució Poré” a les 18.30h.

En el marc de les Festes de la Misericòrdia, el dissabte 7 de setembre, a les 23.30h., tindrà lloc l'esperada actuació de Los Barones. El mes de setembre continuarà amb la sarsuela “La Alegría de la Huerta” interpretada per l'Ateneu Musical Schola Cantorum el diumenge 22 a les 18h en el Teatre Payà.
El dimecres 25 de setembre a les 19h, i el dijous 14 de novembre a la mateixa hora, la Real Acadèmia de Cultura Valenciana oferirà dos conferències dins del cicle cultural: " Las contradicciones de la ALV " a càrrec de L.M. Romero, i " Costumbre y derecho en la sociedad Valenciana " per Carmen Boldó.

Octubre porta amb si un ventall d'esdeveniments que inclouen l'obra de teatre “Psicóticos” per Bambolina Teatre el divendres 4 a les 22h, i l'obra infantil “El Clarió Màgic” el diumenge 6 a les 18h, també per Bambolina Teatre.

Del 9 al 14 d'octubre se celebrarà el XVI Festival Flamenco Juan Varea, que comptarà amb la participació d'artistes com Al-hambra, Aires del Sur, Manuel Cribaño i Miguel de Tena, entre altres. Així mateix, se celebrarà el Dia de la Comunitat Valenciana el 9 d'octubre en la Plaça Major a les 12.30h, seguit per la Festa Nacional d'Espanya el 12 d'octubre en el mateix lloc a les 18h.

Altres dates destacades a l'octubre inclouen les “Jornadas Medievales de la Reconquista” els dies 18, 19 i 20, i el “Festival del Pilar” el diumenge 20 a les 19h en el Teatre Payà, organitzat pel Centro Aragonés de Burriana.

L'actuació de Faemino i Cansado, "17 veces reloaded", tindrà lloc el dissabte 26 a les 20h en el Teatre Payà, i el 2 de novembre, la Coral Borrianenca participarà en la trobada provincial FECOCOVA en el mateix lloc. A més, el cicle "Candlelight", part del programa “Concerts Llum Burriana”, se celebrarà en el Refugi Antiaeri els diumenges 27 d'octubre i 3 de novembre, amb concerts a les 18h i 19h.
Dins del cicle "Impuls a la dansa", destaquen les actuacions “Burriana' Scores” el 25 d'octubre a les 20h i “Danse is my Heroine” l'1 de novembre a les 19h, tots dos en el Teatre Payà. També el tancament de l'any inclourà "València Dancing Forward" el 29 de novembre a les 20h, i el festival benèfic de l'Escola de Dansa Luisa Piquer a favor de Mans Unides l'1 de desembre a les 18h. Per a finalitzar la programació, el grup de teatre Quarts de Calatrava representarà el musical “Tarzán” els dies 5, 6, 7 i 8 de desembre en el Teatre Payà.

Albiol ha destacat la pluralitat i qualitat de les activitats programades, subratllant que "esta programació reflecteix la nostra aposta decidida per oferir una cultura de qualitat, accessible i variada per a residents i visitants de Burriana. Des de la música fins a la dansa, passant pel teatre i les exposicions, hem treballat perquè cada activitat siga una oportunitat de gaudi i enriquiment cultural."