- L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, i les Reines Falleres, Sílvia Navarro i Maria Olivas, han visitat la falla


L'Associació de Familiars pels Drets de les persones amb Malaltia Mental (Afdem) de Borriana ha protagonitzat aquest matí un moment especial amb la plantà de la seua falla, en la jornada prèvia a la plantà oficial de les 18 falles del municipi.

Durant els últims mesos, totes les persones que formen part de l'associació han col·laborat en la culminació del monument faller amb el lema “A què juguem?”, coordinat per l'artista local i professor de cicle superior d'FP d'Artista Faller en l’IES Jaume I de Borriana, Xavi Ribes. Un monument que les persones usuàries estan preparant des de fa molt temps amb les peces realitzades en les pràctica falleres que han eixit dels tallers dels artistes fallers col·laboradors.

Una plantà a la qual no ha faltat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, les Reines Falleres, Silvia Navarro i María Olivas, i una àmplia representació de la corporació.

L'emplaçament de la falla no és casual, ja que està situada en la intersecció de la carretera de Nules amb el carrer Francisco Fuentes, just al costat del Centre de Salut on es troba la Unitat de Salut Mental de Borriana.

En tot el procés de creació, també ha participat l'alumnat de primer curs del cicle superior d’FP, així com diferents tallers fallers que han col·laborat en l'elaboració de les peces grans, com Paco Fuentes, Loren Fandos, Vicent Martínez, José Luis Pascual (Pepi), Rafa Ibáñez i Xavi Capella, i on també els usuaris de l'associació han treballat de forma continuada.

A penes un parell d'hores després, el monument ja s'havia alçat per complet i ha pogut ser admirat tant per la nodrida representació municipal com per les persones membres de la mateixa Afdem, a més de les persones que s’apropaven o que passaven per la zona. La falla es podrà visitar fins el pròxim dia 19 a les 18.30h abans de la cremà general dels monuments infantils.

Així, els borrianencs i les borrianenques, i totes les persones que durant els pròxims dies visiten Borriana tenen l'oportunitat de gaudir un any més d'aquesta falla ‘inclusiva’, la d'Afdem.