Vuelve el mercado de los martes a Burriana

 

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha anunciat que el mercat exterior ambulant del dimarts a Borriana arrancarà dimarts que ve, 12 de maig, amb vora 50 parades amb productes alimentaris i de primera necessitat en el solar de l'antiga fàbrica de La Joya Export, coneguda popularment com la Pelaora.

El solar que ha estat cedit pels actuals propietaris, Eliseo Pla Ramírez SL, permetrà complir amb la separació dels establiments i controlar la distància social, que són les directrius que fixa el Consell per a l'obertura d'aquests mercats durant l'estat d'alarma.

Es reprèn així en el municipi l'activitat de venda ambulant que es concentrarà en la nova ubicació de forma provisional, fins que les autoritats sanitàries autoritzen la tornada a la seua ubicació tradicional, per tal de poder proveir la ciutadania de productes frescos i de proximitat, en les condicions de seguretat i higiene marcades per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Maria Josep Safont ha agraït a l’empresa Eliseo Pla Ramírez SL la disposició i les facilitats en la cessió del solar que permetran la celebració del mercat aquest proper dimarts i ha mostrat el seu desig que la població aculla aquesta ubicació temporal amb “comprensió”. Per aquest motiu ha fet una crida als veïns i a les veïnes a “adaptar-se a la situació actual a l'hora de realitzar les seues compres”, apel·lant al “civisme i a la responsabilitat”, perquè l'èxit d'aquest tipus de mesures “depèn del comportament de les persones”, al mateix temps que ha desitjat que el mercat del dimarts “puga tornar al més prompte possible al seu lloc habitual”.

Segons ha explicat l'alcaldessa aquesta setmana s'han estat valorant i analitzant les possibles ubicacions i les fórmules d'obertura que no alteraren les normes de l'estat d'alarma. Finalment, el consistori s'ha decidit “mirant pel bé de tots”, pel solar de l'antiga Joya perquè està en una zona de fàcil accés en el nucli urbà, però no cèntrica, i reuneix les condicions necessàries”.

Es tracta, ha precisat la regidora de Mercats, Sara Molina, "d’un espai tancat amb una sola porta d'accés per a un millor control d'aforament, on es pot organitzar l'entrada i l'eixida de persones”, i complir d'aquesta manera els requisits que estableix la Conselleria de Sanitat per a l'autorització d'aquests mercats.

A més, l'àmplia superfície del recinte permetrà també complir les mesures de seguretat quant a les distàncies i separació que haurà d'haver-hi entre els llocs de venda, ha assenyalat Molina, que ha afegit que aquesta ubicació “evitarà que els veïns i veïnes es desplacen en vehicles i també les aglomeracions en el centre de la ciutat”.

Respecte al Mercat de la Mar, Molina ha indicat que, per ara, no se celebrarà per a “no fomentar els desplaçaments amb vehicles”.

Així mateix, ha reiterat que des de l'Ajuntament s'han pres totes les mesures indicades per la Generalitat i ha assegurat que “la protecció i seguretat estan garantides”, i ha sol·licitat la col·laboració dels veïns i les veïnes: “ara necessitem la responsabilitat de la població”.

Aquesta decisió es produeix després de la publicació de la resolució de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, en la qual s'estableixen les condicions per a l'obertura dels mercats de venda no sedentària de productes de primera necessitat a la Comunitat Valenciana, durant l'estat d'alarma provocat per la Covid-19.

L'Ajuntament ja s'ha posat en contacte amb els venedors ambulants de productes alimentaris i de primera necessitat que fins ara tenien parada en el mercat del dimarts, per donar-les la possibilitat de participar, els quals hauran de complir les mesures d'higiene i prevenció establides per la Conselleria.