- La Cambra de Comerç de Castelló assessora el consistori sobre les diferents possibilitats


L'Ajuntament de Borriana ha mantingut una reunió amb la Cambra de Comerç de Castelló per a assessorar-se sobre les possibilitats que té el consistori de crear o formar part d'una comunitat energètica local (CEL), en la qual han participat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, tècnics municipals i representants de la Cambra de Comerç.

Segons ha explicat Bruno Arnandis, l'objectiu és que l'Ajuntament lidere la creació d'una CEL, o que se n'adherisca a alguna ja existent, per a facilitar l'autoconsum a ciutadans de Borriana.

En aquest cas, ha indicat el regidor, el model de CEL seria “una associació sense ànim de lucre en la qual els socis tindrien participacions”, a més de produir energia i repartir-la entre els socis, ha precisat, la CEL “podria comprar energia a l'engròs per a aconseguir d’aquesta manera preus més competitius per als socis”.

Des de la Cambra de Comerç també s'ha exposat la possibilitat de crear una CEL que englobe diversos municipis, i s'han compromès a facilitar models d'estatuts i d'informes d'altres casos en altres províncies; per part seua, els tècnics municipals han pogut plantejar i resoldre els seus dubtes per a, estudiar les opcions i decidir el millor model per a Borriana.

Atès que l'Ajuntament ja està considerant posar en marxa instal·lacions fotovoltaiques durant el 2023 en diferents edificis municipals, també s'ha parlat de la possibilitat que oferisca instal·lacions ja existents a la **CEL.

Entre els edificis candidats per a les instal·lacions fotovoltaiques durant l'any que ve, Arnandis ha indicat que la piscina i el mercat “són clars candidats” encara que, ha precisat, “s'està estudiant la viabilitat en altres instal·lacions municipals com el nou edifici de Serveis Socials, l'Escoleta Infantil o la Comissària de Policia.

A més del personal municipal, en la reunió han participat per part de la Cambra de Comerç el director gerent, Javier Valls, la responsable de Sostenibilitat, Victoria Rubio, i Mari Carmen Montesinos, responsable de l'Antena Local. També s'ha comptat amb la presència a través de connexió per videoconferència del director de la Cambra de Navarra José Andrés Palacios.