• La subvenció permetrà reforçar l'escullera entre els camins Etxebarria i Masquemado i aportar arena en la costa, generant una nova cala a la disposició dels veïns de la zona


Burriana.- (21-07-24). L'ajuntament de Burriana crearà una platja en Santa Bàrbara amb fons procedents de la Generalitat Valenciana per a pal·liar els danys causats pel temporal Glòria en 2020. D'esta manera, el consistori de la capital de la Plana Baixa té planificades actuacions per a protegir la costa d'esta zona del municipi generant una nova a cala a la disposició dels veïns.

Els treballs consistiran a reforçar l'escullera de Santa Bàrbara amb l'objectiu de pal·liar l'avanç de la mar en la zona del litoral entre els camins Etxebarria i Masquemado de Burriana. Posteriorment, una vegada quede protegit este tram de la costa, es procedirà a descarregar i aportar arena procedent de l'Arenal mitjançant camions per a culminar les actuacions de regeneració de la costa.

La capital de la Plana Baixa, ja va traslladar a la Diputació de Castelló, al costat de la resta de municipis de la província, la falta d'inversions per part del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic en el municipi que frenen l'erosió que castiga la costa sud i nord de la ciutat.

“Enfront de l'abandó del Govern d'Espanya a la costa nord de Burriana, l'equip de Govern actuarà amb el suport de Conselleria en Santa Bàrbara per a pal·liar l'avanç de la mar i generar una platja al servei i disfrutament dels veïns”, ha valorat el regidor de Poblats Marítims, Mario Trullen, qui ha explicat que “esta zona del nostre litoral ha mancat d'inversions durant els últims anys però estem compromesos a revertir la situació i posar en valor a Santa Bàrbara”.