• La capital de la Plana Baixa ha sigut guardonada amb un accèssit en els premis que subratllen el treball de la ciutat amb el manteniment i cura de les seues platges.


Burriana.- (06-08-24). Burriana ha sigut guardonada amb un accèssit en els premis “Playas Sostenibles 2024”, impulsats per la plataforma de crowdfunding valenciana, Lateuaterra, i l'associació especialitzada en neteja de platges, BIOagradables. Este reconeixement subratlla el compromís de l'Ajuntament de la capital de la Plana Baixa amb el manteniment i cura de les platges de l'Arenal i Malvarrosa.

 

Els premis, llançats durant el mes de juliol passat, tenen com a objectiu reconéixer als municipis de la Comunitat Valenciana que aposten per mesures ecològiques i sostenibles. La plataforma Lateuaterra i BIOagradables han destacat a Burriana per la seua dedicació i esforç a implementar estes pràctiques a les seues platges.

 

Burriana ha demostrat el seu compromís amb la cura de les platges, especialment el mes de juliol, quan les platges són més concorregudes. Durant este període, s'han dut a terme nombrosos tallers i activitats ambientals que han sigut clau per a fomentar una cultura de sostenibilitat i respecte pel medi ambient entre ciutadans i visitants.

 

Reconeixements addicionals

 

El reconeixement de ‘Platges Sostenibles 2024’ se suma al distintiu internacional de la Bandera Blava a la platja de Malvarrosa i l'Arenal, així com al distintiu ECOPLAYAS 2024, atorgat per ATEGRUS, que certifiquen l'excel·lència en la gestió i manteniment de les platges.

 

A més, l'Ajuntament de Burriana va ser guardonat amb el prestigiós “Premio Q 2024” per la seua dedicació a la qualitat i la sostenibilitat a les platges de l'Arenal i la Malvarrosa. Així mateix, la Generalitat, a través de Turisme de la Comunitat Valenciana, va reconéixer també l'esforç del municipi mitjançant la Bandera Qualitur. Un distintiu que valora les platges que ofereixen aigües netes, arenes cuidades, mesures de vigilància, serveis higiènics, equipaments lúdics, mesures de protecció ambiental i la garantia d'accessibilitat universal.

 

Treball continu

 

La regidora de Medi Ambient i Turisme, Noelia Peris, ha reafirmat “el treball del consistori a continuar treballant en la millora i manteniment de les nostres platges, implementant mesures que promoguen la sostenibilitat i la protecció del medi ambient”. Peris afig, a més, que “estos reconeixements són un reflex de l'esforç col·lectiu i la dedicació de tota la comunitat de Burriana per a preservar els seus espais naturals i oferir platges de qualitat”.