• El consistori de la capital de la Plana Baixa ha aprovat en Ple la licitació de les obres en l'espai diàfan de la planta baixa i l'aula de teatre del que va ser l'emblemàtic cinema.


Burriana.- (08-08-24). L'Ajuntament de Burriana, després de l'aprovació en Ple, ha iniciat la licitació les obres de condicionament de l'espai diàfan de la planta baixa (antic bar i magatzem) i de planta segona (aula de teatre) en el Teatre Payà. Este projecte, que compta amb un pressupost base de licitació de 59.956,07 €, té com a objectiu la millora i adequació d'estes àrees del teatre per al seu ús cultural i comunitari.


Recondicionament integral


En línia amb este projecte, el consistori de la capital de la Plana Baixa ha anunciat que es procedirà en breu a la licitació per a la reparació del revestiment de la façana del Teatre Payà. Des de 2017, els tècnics municipals han assenyalat problemes recurrents de trencaments i despreniments en el revestiment de la façana de l'edifici. En resposta a esta situació, durant l'any 2023 es va eliminar el revestiment existent com a mesura preventiva.
Ara, amb el suport de la Diputació a través del Pla Provincial d'Obres i Serveis 2024-2025, es durà a terme la construcció d'un nou revestiment de façana, una intervenció essencial per a garantir la seguretat i l'estètica de l'emblemàtic edifici. El nou revestiment es realitzarà en les façanes que donen en el Camí d’Onda i el carrer Vicente Marco Miranda així com en el frontal que dona al carrer Hortolans. Esta obra, que suposa una inversió pròxima als 250.000 €, permetrà revitalitzar i conservar una de les infraestructures culturals més importants de la Ciutat.

Amb estes accions, l'Ajuntament de Burriana reafirma el seu treball per la conservació del patrimoni cultural i la millora dels espais públics destinats al disfrutament de la ciutadania. L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha destacat que amb estees actuacions “
el Teatre Payà, un referent cultural a la ciutat, veurà millorades les seues instal·lacions, garantint el seu ús continuat i en òptimes condicions per a les activitats artístiques i comunitàries”.