• L'informe de competències mostra una disminució del 10,7% en les intervencions de la Policia Local durant la celebració del festival en comparació amb les xifres de l'any passat.


Burriana.- (09-08-24). L'Ajuntament de Burriana ha revisat l'informe de competències de la Policia Local que situa el nombre de delictes contra la seguretat viària en zero. A més, les intervencions realitzades pel cos durant la celebració de l'Arenal Sound 2024, en comparació amb les xifres de l'any passat, han baixat 10,7%. Cal afegir que els delictes per agressions sexuals també s'han situat en zero, unes xifres que reflecteixen el treball dels efectius destinats a vetlar per la seguretat de les 300.000 persones que han visitat el festival enguany.

Quant a les intervencions sanitàries en llocs públics, la xifra arreplegada indica una baixada del 25% de les actuacions, sent en la seua majoria relacionades amb la ingesta d'alcohol, encara que en un volum molt inferior a l'any passat, situant-se un 42,9% per davall. Malgrat haver-se registrat algun incident, els serveis sanitaris disposats van actuar amb celeritat, garantint una atenció ràpida i eficient que va contribuir significativament a la reducció de problemes majors durant l'esdeveniment.


Per contra, les molèsties per soroll s'han incrementat, però en una més que l'any passat, sent 23 intervencions per molèsties per 22 en l'edició anterior, la qual cosa suposa un augment del 4.5%, cal destacar que aquesta comparació es refereix principalment a molèsties procedents del recinte del festival o pisos llogats, ja que, per contra, les molèsties per soroll en la via pública han baixat un 80%.


De la mateixa manera, les denúncies i infraccions administratives han crescut un 16,4%, entre les quals destaquen les referides a trànsit i venda no sedentària. Aquesta última ha comptat amb un 73,3% més d'intervencions en les quals la Policia Local ha confiscat els productes d'activitats principalment dedicades a la venda de menjar i beguda. A més, les infraccions que comprometen la seguretat ciutadana han caigut un 84%.


“L'Arenal Sound ha transcorregut amb unes xifres baixes de delictes contra la seguretat en comparació amb altres edicions, segons reconeix el propi informe de la Policia Local, oferint una resposta ràpida enfront dels successos esdevinguts”, ha afegit l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí. Per la seua part, el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ferrándiz, ha agraït el treball de la Policia local i indica que “la seua labor ha sigut fonamental per a garantir la seguretat i l'ordre en un esdeveniment que atrau a desenes de milers de persones a la nostra ciutat”.