-
Del 12 al 17 de juliol, l'Ajuntament ha reforçat el tractament en embornals, en el Clot, en el llit del riu, en diferents punts urbans i en tota la zona marítima
-
A més, en aquest tractament s'ha inclòs també un reforç específic per a eliminar puces i caparres en el Paratge Natural del Clot de la Mare de Déu
-
A principis d'agost el consistori tornarà a activar el tractament
Durant la setmana passada, del 12 al 17 de juliol, l'Ajuntament de Borriana ha realitzat el segon tractament de reforç contra els mosquits amb larvicides i adulticides per a evitar-ne la proliferació, una actuació que el consistori tornarà a activar novament a principis d'agost, i que reforcen les actuacions de control de plagues de mosquits que durant tot l'any realitza la regidoria de Salut, a través de l'empresa concessionària Lokímica, encarregada de la gestió.
Segons ha confirmat la regidora de Salut, Dolores Carbonell, des del passat dia 12 i fins al 17 de juliol, s'ha intensificat el tractament en els embornals i en les les zones propícies a embassades, en el llit del riu, en diferents punts urbans i en la zona del Clot, del Grau i en la zona marítima.
A més, en aquest tractament s'ha inclòs també un reforç específic per a eliminar puces i caparres en el Paratge Natural del Clot de la Mare de Déu, i una altra vegada la busca de focus privats potencials per a poder avisar a propietaris o aplicar l'ordenança municipal amb sancions.
Dolores Carbonell ha explicat que s'han realitzat tractaments perimetrals sobre la vegetació al voltant de les zones urbanes amb la finalitat de reduir al màxim les poblacions de mosquits adults. També, tractaments terrestres de fumigació per termonebulització per a mosquits adults i tractaments per a larves en séquies i en els focus detectats en via pública amb presència larvària, així com tractaments en jornades intensives amb nebulitzacions i inspeccions durant 5 dies.
Així mateix, Carbonell ha assegurat que l'Ajuntament ja té aprovat per Salut Pública la sol·licitud del pla de tractament aeri per al control del mosquit en zones d'aiguamolls o d’aigua estancada de la marjaleria, de validesa per a un any.
La regidora de Salut ha recordat que a fi de de mantindre el terme municipal de Borriana en les millors condicions sanitàries possibles, i evitar a més “els efectes molestos que els mosquits causen a la ciutadania, com ara picades i reaccions al·lèrgiques locals”, l'Ajuntament desenvolupa un tractament terrestre contra els mosquits “durant tot l'any i es potencia i intensifica en cas de necessitat, com ha passat ara en període estival”.
De fet, ha precisat, els tractaments es realitzen cada mes al llarg de l'any i ja al març i a l’abril es reforcen els treballs i passen a ser quinzenals”. A més, els productes emprats, ha afirmat, “són innocus per al medi ambient i no afecten de cap manera la qualitat de les aigües ni les zones, protegides o no, de fauna i flora”.
En el municipi, el tractament durant tot l'any està orientat a “evitar l'aparició d'insectes en qualsevol estat, larves o adults, completant-se a més amb el monitoratge de les zones i el detall de resultats”, la qual cosa permet, segons Carbonell, “avaluar permanentment el servei i determinar les actuacions a realitzar”.
D'altra banda, Dolores Carbonell ha volgut alertar els veïns i veïnes del municipi sobre la importància d’“evitar els estancaments d'aigua en poals, bidons i basses en parcel·les privades, que pot derivar en sancions contemplades en l'ordenança municipal”.
Totes aquestes actuacions desenvolupades pel consistori es complementen amb els tractaments aeris que realitza puntualment la Diputació de Castelló, que se centren en les zones agrícoles, de marjal i fluvials en el terme municipal.